Целите на т.нар. специална операция в Украйна са изпълнени. Това заяви руският

...
Целите на т.нар. специална операция в Украйна са изпълнени. Това заяви руският
Коментари Харесай

Путин: Целите на т.нар. специална операция в Украйна са изпълнени

Целите на така наречен " специална операция " в Украйна са изпълнени. Това съобщи съветският президент Владимир Путин при посещаване на Източния космодрум ( " Восточный " ), представен от организация Интерфакс и " Дойче Веле ".

Изказването му идва единствено няколко дни, след като говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна за обилни загуби, които Русия е претърпяла в Украйна. Според разнообразни оценки Русия е изгубила милиарди в следствие от нашествието, а прогнозите са, че Брутният вътрешен артикул на страна ще се свие фрапантно през идващите години.

Конфликтът с “антируските сили в Украйна " бил въпрос на време

Въпреки това Путин е декларирал, че " няма спор, че сме изпълнили задачите си ". Той още веднъж е повторил, че нашествието на Украйна е била без конкуренция. " Нямахме различен избор ", счита съветският президент. Конфликтът с “антируските сили в Украйна " бил въпрос на време. В седмиците преди нашествието обаче високопоставени представители на властта в Кремъл многократно отхвърлиха опцията Русия да нападне Украйна.

Путин още веднъж е повторил обвиняванията си, че в Украйна " се култивират кълнове на шовинизъм и неонацизъм ". Твърденията му се отхвърлят от Киев и Запада.

Руският президент още веднъж приказва за " геноцид " в Донбас

Путин за следващ е декларирал, че руските военни дейности били ориентирани към отбрана на хората в региони в Източна Украйна, следени от проруските бунтовници. Международни специалисти упрекват шефа на Кремъл, че употребява тази си теза като предлог за войната. Руската държавна осведомителна организация РИА Новости оповестява, че съгласно Путин " геноцидът "  в Донбас към този момент не може да бъде толериран. Той обаче не показва доказателства за обвиняванията в геноцид. Според самостоятелните отчети на интернационалните организации като Организация на обединените нации и ОССЕ данни за геноцид в Донбас няма.

Според Путин Русия няма по какъв начин да бъде изолирана

Руският президент счита, че страната му не може да бъде изолирана от останалия свят. " Със сигурност е невероятно в днешния свят да изолираш някого, изключително такава голяма страна като Русия ", е декларирал той. Русия ще " работи с тези наши сътрудници, които желаят да си сътрудничим ", е допълнил Путин. Според него дори глобите, с които Западът реагира на съветската инвазия, не могат да изолират Русия.

Първото публично посещаване на Путин отвън Москва

Путин посети космодрума дружно с белоруския президент Александър Лукашенко. Това е първото му известно пътуване извън Москва от началото на съветската война в Украйна. Освен диалог с Лукашенко са планувани срещи с служащи от космодрума и награди на космонавти, се споделя още в формалното известие. Според информацията на Кремъл Путин счита да отговори на въпроси на представители на медиите за първи път от началото на войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР